De mode-industrie is voortdurend in beweging en dat geldt ook voor de specifieke mannenmode niche. Net zoals hoe sommige stijlen een comeback maken, verdwijnen ook vele stijlen en items langzaam naar de achtergrond. Terwijl de mode-industrie vooruit blijft streven naar innovatie en een groenere wereld, zijn er bepaalde trends die hun hoogtepunt hebben bereikt en plaatsmaken voor iets nieuws. Benieuwd welke items het komende jaar niet meer in de winkels zullen hangen? In dit artikel bekijken we welke modetrends voor mannen waarschijnlijk binnenkort uit de mode zullen raken. Ons artikel zal een kleine gids zijn voor modebewuste mannen of diegene die juist nieuwsgierig zijn naar wat er gaat veranderen en komen.

Dag dag, ultra skinny jeans

De ultra skinny jeans waren ooit de favoriete broek van de gemiddelde modeliefhebber. Helaas lijkt het erop dat deze broeken hun glans gauw zullen verliezen. Met de groeiende liefde voor cargobroeken en linnen broeken zullen skinny jeans meer naar de achtergrond verdwijnen. De strakke, nauwsluitende broeken, die de contouren van het lichaam accentueren, waren decennialang een must-have item in de garderobe van modebewuste mannen. Maar tijden veranderen en comfort begint steeds meer de overhand te krijgen. Naast de lossere fits van cargo broeken en linnen broeken, zien we ook dat steeds meer mannen kiezen voor jeans die een relaxte uitstraling hebben. Dit zorgt ervoor dat mannen vrij kunnen bewegen, zonder dat ze hun stijl opofferen. 

Het einde van een hype: de bomberjacks

Het bomberjack was lange tijd een van de absolute must-have zomerjassen heren en deze kon je altijd wel vinden in de winkels van verschillende kledingmerken. Het veelzijdige kledingstuk dat oorspronkelijk uit de militaire wereld kwam, werd heruitgevonden door modeontwerpers en kreeg hierdoor een prominente plaats in de modewereld. De populariteit van het bomberjack heeft in het afgelopen jaar een hoogtepunt bereikt, met talloze varianten en kleuren die kledingwinkels overspoelden. Maar zoals bij veel trends is er nu een verzadigingspunt bereikt. De vraag naar bomberjacks neemt elk jaar af en modebewuste mannen beginnen steeds meer andere opties te verkennen. De voorkeur verschuift nu meer naar slankere en simpele bovenkleding, zoals leren jassen of zelfs klassieke trenchcoats.

Tot nooit meer, super strakke T-shirts

Super Strakke T-shirts die het lichaam nauw omsluit en elke spier van het lichaam accentueren waren ooit een vast onderdeel van het mannelijke modebeeld. Vooral in de wereld van fitness en sportmode was dit kledingstuk extreem populair, omdat het een manier was om fysiek succes te tonen. Echter verdwijnt ook deze trend langzamerhand. Comfort en veelzijdigheid winnen terrein en steeds vaker kiezen mensen voor shirts met een lossere pasvorm die meer bewegingsvrijheid bieden. De oversized T-shirts zijn bezig aan een opmars, waarbij comfort en stijl hand in hand gaan. Het lijkt erop dat het super strakke T-shirt zijn beste tijd heeft gehad, waardoor het nu meer plaats maakt voor een ontspannen en nonchalante streetwear look.